گوگل اسکولار چیست؟ نحوه استفاده از Google Scholar
گوگل اسکولار چیست؟ نحوه استفاده از Google Scholar چگونه است؟ Google Scholar (GS) یک موتور جستجوی دانشگاهی رایگان است که میتوان آن را نسخه آکادمیک Google در نظر گرفت. به جای جستجوی تمام اطلاعات ایندکس شده در وب، مخازن زیر را جستجو می کند:
- ناشران
- دانشگاه ها
- وب سایت های علمی
این معمولاً یک زیرمجموعه کوچکتر از منابعی است که Google جستجو می کند. همه این کارها به صورت خودکار انجام می شود، اما بیشتر نتایج جستجو معمولاً منابع علمی قابل اعتمادی هستند.
با این حال، گوگل معمولاً نسبت به پایگاههای اطلاعاتی آکادمیک متمرکز، مبتنی بر اشتراک، مانند Scopus و Web of Science، در مورد آنچه در نتایج جستجو گنجانده میشود، دقت کمتری دارد. در نتیجه، مهم است که برای ارزیابی اعتبار منابعی که از طریق Google Scholar لینک داده شده اند، زمان بگذارید.
برای خرید آموزش های گوگل کلیک کنید.
فهرست مطالب
Toggleچرا Google Scholar برای یافتن مقالات تحقیقاتی بهتر از Google است؟
یکی از مزایای استفاده از Google Scholar این است که رابط کاربری راحت و آشنایی برای هر کسی که از گوگل استفاده می کند دارد. این منحنی یادگیری یافتن اطلاعات علمی را کاهش می دهد.
تعدادی تفاوت مفید با جستجوی معمولی گوگل وجود دارد. Google Scholar به شما اجازه می دهد:
- یک نقل قول فرمت شده را در سبک های مختلف از جمله MLA و APA کپی کنید
- داده های (BibTeX، RIS) را برای استفاده با نرم افزار مدیریت مرجع اکسپورت کنید
- به راحتی نسخه های متن کامل مقاله را پیدا کنید
اگرچه جستجو در Google Scholar رایگان است، اما بیشتر محتوا به صورت رایگان در دسترس نیستند. گوگل تمام تلاش خود را می کند تا نسخه هایی از مقالات محدود شده را در مخازن عمومی پیدا کند. اگر در یک مؤسسه دانشگاهی یا تحقیقاتی هستید، میتوانید اتصال کتابخانهای را نیز راهاندازی کنید که به شما امکان میدهد مواردی که از طریق مؤسسه شما در دسترس هستند را مشاهده کنید.
صفحه نتایج جستجوی گوگل اسکولار
صفحه نتایج Google Scholar با صفحه نتایج Google از چند جهت کلیدی متفاوت است. با این حال، صفحه نتایج جستجو متفاوت است و ارزش آشنایی با اطلاعات مختلف نشان داده شده را دارد. بیایید نگاهی به نتایج جستجوی عبارت ” machine learning ” بیندازیم.
نتایج جستجوی Google Scholar با استفاده از کلمات کلیدی “machine” و “Learning”
دو خط اول ورودی نتایج جستجوی Google Scholar اطلاعات BibTeX را نشان می دهد: عنوان، نویسندگان، نام مجله، سال انتشار.
خط اول هر نتیجه عنوان سند را ارائه می دهد (مثلاً مقاله، کتاب، فصل یا گزارش).
خط دوم اطلاعات BibTeX را به ترتیب ارائه می دهد: نویسنده(ها)، مجله یا کتابی که در آن ظاهر می شود، سال انتشار و ناشر.
با کلیک بر روی لینک عنوان، به صفحه ناشر می روید که در آنجا ممکن است بتوانید به اطلاعات بیشتری درباره سند دسترسی پیدا کنید. این شامل چکیده و گزینه های دانلود PDF است.
- بیشتر بخوانید: گوگل مسیج چیست؟ نحوه استفاده از Google Messages چگونه است؟
گزینه های دسترسی سریع به متن کامل
برای برخی از ورودیها، Google Scholar لینک به متن کامل (چه PDF یا HTML) را ارائه میکند.
در سمت راست ورودی، گزینه های مستقیم تری برای دریافت متن کامل سند وجود دارد. در این مثال، گوگل برای دسترسی عموم همچنین یک PDF قابل دسترس را که در umich.edu قرار دارد را پیدا کرده است.
تعداد Cited by و سایر لینک های مفید
Cited by: لینک ذکر شده توسط مقالات دیگری را نشان می دهد که از این منبع استناد کرده اند. این یک ویژگی فوق العاده مفید است که می تواند از بسیاری جهات به شما کمک کند. اول، این یک راه خوب برای ردیابی تحقیقات اخیر است که به این مقاله ارجاع داده شده است، و دوم اینکه سایر تحقیقات به این سند استناد کرده اند، اعتبار بیشتری به آن می بخشد. اما توجه داشته باشید که در نوع انتشار تاخیر وجود دارد. بنابراین، مقاله ای که در سال 2017 منتشر شده است، تعداد زیادی از نتایج استناد شده نخواهد داشت. حداقل 6 ماه طول می کشد تا اکثر مقالات منتشر شوند، بنابراین حتی اگر مقاله ای از منبع استفاده کرده باشد، مقاله جدیدتر هنوز منتشر نشده است.
Versions: این لینک نسخههای دیگری از مقاله یا پایگاههای اطلاعاتی دیگری را که ممکن است مقاله در آنها یافت شود را نشان می دهد که برخی از آنها ممکن است دسترسی رایگان به مقاله را ارائه دهند.
آیکن نقل قول یا Quotation mark icon: این یک پنجره بازشو با فرمت های استنادی رایج مانند MLA, APA, Chicago, Harvard, Vancouver را نشان می دهد که ممکن است کپی و پیست شود. با این حال، توجه داشته باشید که دادههای استناد Google Scholar گاهی اوقات ناقص است و بنابراین اغلب ایده خوبی است که این دادهها را در منبع بررسی کنید.
نکاتی برای جستجوی Google Scholar
اگرچه Google Scholar هر جستجو را به حداکثر 1000 نتیجه محدود می کند، هنوز هم برای بررسی زیاد است و شما به روشی موثر برای یافتن مکان مقالات مرتبط نیاز دارید. در اینجا لیستی از نکات حرفه ای وجود دارد که به شما در صرفه جویی زمان و جستجوی مؤثرتر کمک می کند.
1- جستجوهای Google Scholar به حروف بزرگ و کوچک حساس نیستند
وقتی از Google Scholar استفاده می کنید، نیازی نیست نگران حساسیت به حروف بزرگ و کوچک باشید. به عبارت دیگر، جستجوی ” Machine Learning” نتایجی مشابه با جستجوی ” machine learning” خواهد داشت.
2- به جای جملات کامل از کلمات کلیدی استفاده کنید
فرض کنید موضوع تحقیق شما در مورد خودروهای خودران است. برای یک جستجوی منظم در گوگل ممکن است چیزی مانند “what is the current state of the technology used for self driving cars” را وارد کنیم. در Google Scholar، نتایج ایده آل کمتر را با این جمله پیدا خواهید کرد.
ترفند این است که فهرستی از کلمات کلیدی بسازید و برای آنها جستجو کنید (به طور مثال self-driving cars, autonomous vehicles, driverless cars). گوگل اسکولار در این مورد به شما کمک می کند. اگر شروع به تایپ کردن در قسمت جستجو کنید، پرس و جوهای مرتبط پیشنهاد شده توسط Scholar را مشاهده خواهید کرد.
3- از علات نقل قول (“”) برای جستجوی دقیق استفاده کنید
اگر عبارت جستجوی خود را در نقل قول قرار دهید، می توانید مطابقت دقیق آن عبارت را در عنوان و متن سند جستجو کنید. بدون نقل قول، Google Scholar هر کلمه را جداگانه بررسی می کند.
این بدان معنی است که اگر پارک های ملی را جستجو کنید ، کلمات لزوماً با هم ظاهر نمی شوند. کلمات گروه بندی شده و عبارات دقیق باید در علامت نقل قول قرار داده شوند.
4- سال را به عبارت جستجو اضافه کنید
برای مثال، جستجو برای self-driving cars 2015 مقالات یا کتابهایی که در سال 2015 منتشر شده است را باز می گرداند.
5- از کنترل های نوار کناری برای تنظیم نتیجه جستجوی خود استفاده کنید
با استفاده از گزینههای موجود در پانل سمت چپ، میتوانید نتایج جستجو را محدود کنید و میتوانید نتایج را بر اساس ارتباط یا تاریخ مرتب کنید.
6- از عملگر بولین برای کنترل بهتر جستجوهای خود استفاده کنید
جستجوها به حروف بزرگ و کوچک حساس نیستند، با این حال، تعدادی عملگر Boolean وجود دارد که میتوانید برای کنترل جستجو از آنها استفاده کنید و باید با حروف بزرگ نوشته شوند.
- AND هر دو کلمه یا عبارت را در نتایج جستجو نشان می دهد.
- NOT را در مقابل یک کلمه یا عبارات قرار دهید تا از نتایج حذف شوند.
- OR به نتایجی که فقط با یکی از کلمات یا عبارات هر دو طرف مطابقت دارند وزن یکسانی می دهد.
رابط جستجوی پیشرفته Google Scholar
نکته: از ویژگی های جستجوی پیشرفته در Google Scholar برای محدود کردن نتایج جستجوی خود استفاده کنید.
با استفاده از قابلیت جستجوی پیشرفته، می توانید کنترل دقیق تری بر جستجوی خود به دست آورید. این ویژگی با کلیک بر روی منوی همبرگر در سمت چپ بالا و انتخاب آیتم منوی Advanced search در دسترس است.
- بیشتر بخوانید: گوگل کلود چیست و چرا باید آن را انتخاب کنید؟
سفارشی کردن تنظیمات و گزینه های جستجو
تنظیم تنظیمات Google Scholar برای به دست آوردن نتایج خوب ضروری نیست، اما برخی سفارشیسازیهای اضافی از جمله امکان فعال کردن ادغامهای کتابخانه فوقالذکر را ارائه میدهد.
منوی تنظیمات در منوی همبرگر واقع در سمت چپ بالای صفحه Google Scholar یافت می شود. تنظیمات به پنج بخش تقسیم می شوند:
نتایج جستجو یا Search Results: این بخش رایج ترین کنترل ها را دارد، از جمله:
- Collections to search: بهطور پیشفرض Google Scholar مقالات را جستجو میکند و شامل پتنتها میشود، اما اگر علاقهای به آن ندارید می توانید آن را تغییر دهید.
- Bibliographic manager: می توانید داده های استنادی مربوطه را از طریق زیربخش ” Bibliographic manager ” اکسپورت کنید.
زبانها یا Languages: اگر میخواهید نتایج فقط مقالاتی را که در زیرمجموعهای از زبانها نوشته شدهاند برگردانند، میتوانید آن را در اینجا تعریف کنید.
لینک های کتابخانه یا Library links: همانطور که اشاره شد، Google Scholar به شما امکان می دهد متن کامل مقالات را از طریق اشتراک موسسه خود، در صورت وجود، دریافت کنید. موسسه خود را در اینجا جستجو کرده و اضافه کنید تا لینک مربوطه در نتایج جستجوی شما گنجانده شود.
دکمه یا Button : Scholar Button یک افزونه کروم است که کادر جستجوی کشویی را به نوار ابزار شما اضافه می کند. این به شما امکان می دهد Google Scholar را از هر وب سایتی جستجو کنید. علاوه بر این، اگر متنی را در صفحه انتخاب کرده باشید و سپس روی Scholar Button کلیک کنید، با کلیک روی آن، نتایج حاصل از جستجوی این کلمات نمایش داده می شود.
استفاده از ویژگی my library گوگل اسکولار
هنگامی که به سیستم وارد میشوید، Google Scholar ابزارهای سادهای را برای پیگیری و سازماندهی مقالاتی که پیدا میکنید اضافه میکند. اگر از یک مدیر مرجع کامل دانشگاهی استفاده نمی کنید، اینها می توانند مفید باشند.
همه نتایج جستجو شامل یک دکمه “Save” در انتهای ردیف پایین لینک ها هستند، با کلیک بر روی آن، می توانید آن را به my library خود اضافه کنید.
برای کمک به ارائه ساختار، میتوانید برچسبهایی را ایجاد کرده و روی موارد موجود در کتابخانه خود اعمال کنید. برچسبهای ضمیمه شده در انتهای عنوان مقاله ظاهر میشوند. به عنوان مثال، به مقاله زیر یک برچسب “RNA” اختصاص داده شده است:
در کتابخانه Google Scholar خود، میتوانید ابردادههای مرتبط با عناوین را نیز ویرایش کنید. این اغلب ضروری است زیرا دادههای استنادی Google Scholar اغلب ناقص هستند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.